ZR-V e:HEV
Teljes értékű hibrid

 

A ZR-V hajtáslánca benzines és elektromos motorokból áll össze, melyek nem csak lenyűgöző menetdinamikát és vezetési élményt garantálnak, hanem hatékony, környezetbarát működést is. Ezt szolgálja az energia-visszanyerő fékrendszer is – árammá alakítja és eltárolja a mozgási energiát. Intelligens, még sincs túlbonyolítva! A ZR-V segít kiaknázni az elektromosságban rejlő lehetőségeket.

A ZR-V alapjául szolgáló e:HEV hibrid rendszer három üzemmódot kínál fel. Elektromos üzemmódban csendes és azonnal reagál a gázadásokra, Hybridbe kapcsolva megmarad a sportos jelleg, de nagyobb lesz a hatótávolság, az Engine pedig a hosszú, nagy sebességű szakaszokon ideális.
 
 

Lenyűgöző erő,
könnyed irányítás

 

A sportos, kifinomult futóműre ültetett ZR-V fordulékony, könnyen kezelhető és rendkívüli menetkomfort jellemzi. Dinamikus mivoltához a fejlett e:HEV hajtáslánc is hozzájárul, ugyanis erős, energikus és magával ragadó vezetési élményt nyújt. Elismerésre méltó, 315 Nm-es forgatónyomatéka és 184 LE-s* csúcsteljesítménye minden helyzetben gyorssá, rugalmassá és magabiztossá teszi, Önnek csak élveznie kell a gondtalan autózást.

Hogy minél szórakoztatóbb legyen, több menetüzemmódot is felkínál. Alapesetben a mindenes szerepkörhöz igazodó Normal üzemmód aktív, de ha úgy hozza kedve, átkapcsolhat dinamikusabb menetteljesítményre hangolt Sportra vagy hatékonyságot fokozó Econra. Mindemellett Snow üzemmódot is aktiválhat, így téli körülmények között is optimális lehet a ZR-V működése.
 
 

Még átütőbb
vezetési élmény

 

A páratlanul ergonomikus, vezetőközpontú ZR-V volánjánál minden egyes másodperc magával ragadó élmény. Ösztönösen használható kezelőszervei és teststabilizáló ülései éppúgy hozzájárulnak az élvezetes autózáshoz, mint a széles látószöget garantáló szélvédő. Menet közben olyan érzése lehet, mintha eggyé vált volna az autóval.

A vezető kényelmét és a minőségi színvonalat tekintve ugyancsak kiemelkedik kategóriájából. Minden egyes részegység a tökéletesség érzetét kelti, így végtelenül megnyugtató és szórakoztató a ZR-V használata. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy semmi ne zavarja az utazást és mindig az útra figyelhessen, ezért a rezgéseket és a zajokat is gondosan kiszűrtük. Egyszerűen csodálatos érzés a ZR-V utasterében lenni.
 
 

Kényelem
mindenkinek

 
 
A ZR-V utasait csupa prémium anyag veszi körbe. Minden letisztult és egységes, semmi nem zavarja meg a tökéletes harmóniát. A legapróbb részleteket is precízen kidolgoztuk, ugyanakkor számos USB-aljzatot és tárolórekeszt helyeztünk el az autóban, hogy teljes kényelemben utazhassanak a bent ülők.

Ezt a célt szolgálja az Advance modellváltozat nyugalmat árasztó hangulatvilágítása és üveg panorámateteje is, akárcsak a fűthető első-hátsó ülések és az álomszép bőrkárpitozás*. Komfort, luxus és sportosság – a ZR-V utastere a modern életvitelhez igazodik.
 
 

Teret ad
életstílusának

 

Ha teljes életet él, térre van szüksége. Méghozzá nagy térre, hogy mindenkinek és mindennek jusson hely. Éppen ezért a ZR-V-t úgy terveztük, hogy rugalmas, praktikus és könnyedén variálható legyen, s a legkülönfélébb elvárásoknak is megfeleljen. Hatalmas csomagtartója akár 1322 literesre* is bővíthető, így a nagyobb poggyászok is gond nélkül beférnek, s mivel a hátsó ülések támlái ledönthetőek, a csomagtérajtó pedig motoros mozgatású, a bepakolás is roppant egyszerű. Bátran kijelenthetjük, hogy a ZR-V eszményi útitárs, bármerre is indul.
 
 

Sportos
alkat

 
 
A vadonatúj ZR-V igazán megkapó látvány. Merész, sportos formavilágát jellegzetes vonalak és egyedi stílusjegyek határozzák meg. Erős, magas minőségi színvonalon áll, és mindez kisugárzásán is érződik, különösképpen, hogy széles kerékjáratok hangsúlyozzák ki sportos mivoltát.

A lehengerlő összhatáshoz az áramvonalas hátsó légterelő és a dupla kipufogóvég ugyanúgy hozzájárul, mint az elsőrangú fényezés. Vásárlóink ötféle izgalmas – metál, illetve gyöngyházmetál – szín közül választhatnak.
 
 
 

Kéznél az
egész világ

 

A tájékozott sofőr az igazán jó sofőr, ezért kristálytiszta, multifunkciós, digitális képernyőket helyeztünk el a ZR-V műszerfalán, amelyek minden fontos információt megosztanak a vezetővel. Mindezt az Advance kivitelnél szélvédőre vetítő, úgynevezett head-up kijelzővel fejeltük meg, így az adatok a sofőr látómezejében jelennek meg. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a Honda mérnökei a vezetési élményt és a menetbiztonságot tartják a legfontosabbnak.

A Honda Connect szórakoztatóelektronikai és információs rendszer új generációja többek között Apple CarPlay és Android Auto kapcsolat kiépítésére is alkalmas. Természetesen minden modellváltozatnál az alapfelszereltség része, akárcsak a kezelésére szolgáló, 9”-os, központi érintőképernyő, valamint a beépített navigáció és a kiváló hangminőséget szavatoló, DAB rendszerű, digitális rádió. Persze, ha szeretné, prémium audiorendszert* is kérhet a ZR-V-hez. A 12 gondosan elhelyezett Bose hangszóróval a zenerajongók paradicsomává válhat a beltér.
 
 

Intelligens védelem
minden helyzetben

 

Feltett szándékunk, hogy megóvjuk Önt és utasait, így a legújabb, legfejlettebb menetbiztonsági eszközökkel szereltük fel a ZRV-t. Nézzük például az ablaktörlőket! A szélvédőmosó szórófejei magukra a lapátokra kerültek, pontosan oda jut tehát a folyadék, ahol szükség van rá, Ön pedig mindig láthatja az utat.

Az autó körüli terület szemmel tartását segíti a hátsó kamera is, míg a speciális légzsákrendszer az ütközések során óvja a bent ülőket. Még arra is figyeltünk, hogy a hátsó üléssorba is kerüljön biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető rendszer, mert nekünk tényleg a biztonság az első.
 
 

Honda
SENSING

 
A Honda SENSING egy intelligens menetbiztonsági és vezetést segítő eszközöket magában foglaló elektronikai csomag, ami támogatja Önt az utazások során.

Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer
Ha egy jármű vagy gyalogos a ZR-V útjába kerül, a rendszer azonnal figyelmezteti Önt. Amennyiben nem reagál, a vezérlőegység automatikusan csökkenti a jármű sebességét, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát.

Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
Ha az autó irányjelzés nélkül hagyja el a forgalmi sávot, a rendszer vizuális és hangjelekkel figyelmezteti Önt, hogy legyen lehetősége korrigálni.

Útelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
A szélvédőre erősített kamera folyamatosan figyeli az utat, s ha azt észleli, hogy az autó letér az útpályáról, az elektronikus szervokormány segítségével visszairányítja az útra. Bizonyos körülmények között arra is képes, hogy fékezéssel csökkentse a jármű sebességét.

Sávtartó Asszisztens
Automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót, ezzel stresszmentessé, egyszersmind pihentetőbbé teszi a közlekedést autóúton és autópályán.

Adaptív Sebességrögzítő Kis Sebességű Követőrendszerrel
Ez a rendszer folyamatosan figyeli a ZR-V előtt haladó járműhöz viszonyított helyzetet, s mindig úgy szabályozza a sebességet, hogy tartsa az Ön által meghatározott távolságot. Ha úgy érzékeli, hogy az elöl haladó teljesen lefékez, a ZR-V önműködően lassít, sőt meg is áll, Önnek még csak hozzá sem kell érnie a fékpedálhoz. Amennyiben a követett autó ismét mozgásba lendül, a gáz érintésére a ZR-V is újra elindul, és tartja a követési távolságot.

 
 
 
 

Letölthető brosúrák: