CR-V e:HEV

 

Az új CR-V e:HEV egy öntöltő, teljes értékű, kifinomult hibrid, ami tisztán elektromos üzemre is képes, mégsem sem kell soha külső áramforráshoz csatlakoztatnia. A belső égésű motorhoz társított generátor és az energia-visszanyerő fékrendszer gondoskodik a másodlagos, nagy kapacitású akkumulátor töltéséről, így hatékony működéssel és hosszú villamos hatótávval számolhat. Ha tele üzemanyagtartállyal és 100%-ra töltött akkumulátorral indul útnak, akár 960 km-es távot is megtehet tankolás nélkül.

A teljesítményleadás lágy és egyenletes, a vezetési élmény pedig magával ragadó, és annak megnyugtató tudatában autózhat, hogy a CO2-kibocsátás mindössze 110 g/km*.
 
 

CR-V e:PHEV
plug-in hibrid

 

A vadonatúj CR-V e:PHEV plug-in hibrid vásárlóinak az elektromos autók nyújtotta élményben lehet része, hiszen a modell áramos hatótávolsága eléri a 81 km-t*. Hála a fejlett hajtásláncnak hangtalanul, alacsony károsanyag-kibocsátás mellett közlekedhet, ugyanakkor nem kell lemondania a belső égésű motor szavatolta rugalmasságról és nagy hatótávolságról sem.

A töltés egyszerű és gyors, a 6,8 kW-os villámtöltővel mindössze 2 és fél óra a folyamat. A My Honda+ App** alkalmazással előre beidőzítheti és távolról vezérelheti a töltéseket, s mivel virtuális műszerfalként is működik a szoftver, bármikor ellenőrizheti a töltés állapotát, az aktuális hatótávolságot és az üzemanyagtartály szintjét is. A programmal a CR-V központi zárját és ablakait is kezelheti, sőt a légkondicionáló rendszert is előre beállíthatja, így beszálláskor már az ideális hőmérséklet fogadja az utastérben.
 
 

Kifinomult, közvetlen és
könnyen vezethető

 

Dinamikus gyorsulásával, precíz kezelhetőségével és biztos úttartásával minden helyzetben könnyen irányítható, beleértve a nehezebb terepeket is. Ez azt jelenti, hogy bármerre is viszi útja, a CR-V mindig lehengerlő vezetési élményt nyújt.

A Head-up Display* a szélvédőre vetíti a fontosabb adatokat, így soha nem kell levennie tekintetét az útról. A multifunkciós kormány mögött elhelyezett kapcsolófülekkel nemcsak az energia-visszanyerő fékrendszer erejét szabályozhatja, hanem a Hill Descent Control névre keresztelt lejtmenet-szabályozót is, amellyel a legmeredekebb utakon is gond nélkül leereszkedhet.
 
 

Kényelem
mindenkinek

 
Hisszük, hogy minden utasnak kijár a maximális komfort, ezért az első és a hátsó ülések egyaránt fűthetőek*. Ráadásként a teststabilizáló, hosszú távon is hihetetlenül kényelmes első ülésekbe ventilátorokat is beépítettünk, így egy gombnyomással hűsíthetik magukat az elöl utazók.

Néha az aprólékosan kidolgozott részletek teszik igazán élvezetesé az utazásokat. Ilyen például a kétirányú levegőáramlást biztosító légkondicionáló, a luxus színvonalú, bőrkárpitozású ülésgarnitúra, a nyugtató hatású hangulatvilágítás, és persze a fűthető kormánykerék, amit a legcsípősebb reggeleken is jól esik megmarkolni.
 
 

Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer
Ha egy jármű vagy egy gyalogos a CR-V útjába kerül, a rendszer azonnal figyelmezteti a vezetőt és automatikusan csökkenti a jármű sebességét, hogy minimalizálja a sérülés kockázatát.

Sávtartó Asszisztens
Lágy, automatikus kormánymozdulataival segít a sáv közepén tartani az autót.

Torlódásasszisztens
Csökkenti a vezető terhelését, hiszen – kis sebességnél – automatikusan követi a CR-V előtt haladó autót, és a sávot is tartja.

Kitolatást Segítő Rendszer
Tolatás közben figyeli a CR-V mögötti keresztirányú forgalmat, és vizuális, illetve hangjelekkel figyelmezteti Önt, ha balról vagy jobbról jármű közeledik.*

 

Adaptív Sebességrögzítő Alacsony Sebességű Követőrendszerrel
Automatikus gyorsítással és fékezéssel segít követni az elöl haladó autót.

Útelhagyásra Figyelmeztető Rendszer
Ez a továbbfejlesztett, hatékony rendszer figyelmezteti Önt, ha úgy érzékeli, hogy véletlenül, irányjelző használata nélkül elhagyja sávját vagy átgurul a felezővonalon. Ilyenkor óvatos kormánymozdulatokkal és fékezéssel segít a sávban maradni.

Ütközési Energia Mérsékelő Gázpedálvezérlés
Álló helyzetben, illetve 10 km/órás** sebesség alatt figyeli a jármű környezetét, és vizuális, illetve hangjelekkel figyelmezteti a vezetőt, ha túlzónak érzi a gázpedál benyomásának mértékét.

 
 
 

Tartjuk a
kapcsolatot

 
A járművel kapcsolatos adatok könnyen leolvasható, rendezett formában jelennek meg a kiváló minőségű, 10,2”- os, digitális műszeregységen. A legfontosabb információkat a Head-up Display* is megmutatja, méghozzá a szélvédőn, közvetlenül a vezető látómezejében, így le sem kell vennie a tekintetét az útról.

A 9”-os érintőképernyővel társított, Apple Carplay és Android Auto-kompatibilis Honda CONNECT rendszerrel zökkenőmentesen kezelheti okostelefonját, illetve kedvenc szoftverjeit. Nagyon hasznos az intelligens, üzemanyagtakarékos utak tervezésére képes navigációs rendszer is, akárcsak az automatikusan parkoló Honda Parking Pilot rendszer*, ami a legkisebb helyekre is segít biztonságosan beállni az autóval.
 
 

Az Ön élettere
Az Ön élete,

 

Tudjuk, hogy ezernyi tennivalója van, ezért úgy formáltuk a CR-V belterét, hogy tágas, praktikus és könnyen variálható legyen. Az 1710 literesre** bővíthető csomagtartóban és a sok-sok ötletes tárolórekeszben egyszerűen minden elfér. Az első ülések közötti könyöktámasz alatt például 9 literes üreg bújik meg.

A kifejezetten nagy, szabadon alakítható poggyásztér dacára a kabin helykínálata is nagyvonalú. Az ülések a második sorban is dönthetőek, valamint előre-hátra mozgathatóak, és a lábtér is hatalmas. Ráadásként a motoros mozgatású vezetőüléshez memóriamodult rendeltünk. A rendszer érzékeli, hogy melyik felhasználó kulcsa közeledik az autóhoz, és automatikusan a korábban beállított helyzetbe pozícionálja az ülőlapot és a háttámlát.

Így már az első pillanattól otthon érezheti magát.
 
 

Honda
SENSING 360

 
Az új CR-V Hybriddel együtt mutatkozik be a Honda eddigi legfejlettebb menetbiztonsági rendszere, a Honda SENSING 360. Ez a korábbi Honda SENSING-nél több kamerával és érzékelővel, 360 fokos szögtartományban figyeli az autó környezetét. Ezzel kiszűri a holttereket, csökkenti az ütközés és a gyalogosgázolás kockázatát, továbbá jelentősen mérsékeli a vezető terhelését.

ÜTKÖZÉS EREJÉT MÉRSÉKELŐ FÉKRENDSZER
A Honda SENSING 360 bevezetésével az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer hatékonysága is nőtt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy folyamatosan támogatja a vezetőt a kereszteződésekben, és segít elkerülni az ütközéseket, függetlenül attól, hogy milyen irányból érkezik a veszélyt jelentő jármű, gyalogos stb.

Ütközésveszély-mérsékelés Sávváltáskor
Ha a rendszer ütközésveszélyt érzékel sávváltás közben, vizuális és hangjelzések kíséretében automatikusan visszakormányozza a járművet a sáv közepére, hogy elkerülje a balesetet.

Aktív Sávváltás-asszisztens
Ha az Adaptív Sebességrögzítő (ACC), az Alacsony Sebességű Követőrendszer, valamint a Sávtartó Asszisztens (LKAS) aktív, és a vezető gyorsforgalmi úton, ideális körülmények között bekapcsolja az irányjelzőt, a rendszer automatikusan átkormányozza az autót a másik sávba.

Keresztirányú forgalom figyelő elöl
Segít Önnek, ha kereszteződéshez érkezik vagy kocsibeállóból készül kihajtani. Figyeli a balról és jobbról közeledő járműveket, gyalogosokat és egyéb objektumokat, s figyelmezteti Önt az ütközésveszélyre*.

Kanyarsebesség-szabályozó Asszisztens
Ha az Adaptív Sebességrögzítő aktív, a Kanyarsebesség-szabályozó Asszisztens érzékeli a kanyarokat, és csökkenti az előre beállított sebességet.

 
 
 

Letölthető brosúrák: